Linda

Linda Koolen: ‘nét een bietje anges’

Linda Koolen

Sinds Linda Koolen in het ‘plat’ zingt, componeert ze het ene liedje na het andere. “In het dialect kan ik mijn gevoelens het beste uiten”, zegt ze. Zo mijmert ze over het leegmaken van haar ouderlijk huis. Of bezingt ze haar genderkind. Maar ze fantaseert net zo lief over ‘effe weg’ zijn naar een warm oord. Dan weer gaat ’t over de warmte van de moederschoot. En haar eerste hondje, Gielke, krijgt natuurlijk ook een plekje in een van haar songs. Alledaagse thema’s, nét eine bietje anges. Linda durft: ze is kwetsbaar, gevat, gevoelig, stoer en dat vaak allemaal tegelijkertijd.

Op haar nieuw te verschijnen EP weven de drie mannen van het Vriej Volk een kleurrijk muzikaal tapijtje voor haar, van jazz, soul, funk en bossanova. Voor Linda is musiceren als ademen. Ze groeide op met de trompet aan haar mond, vatte al snel de contrabas aan en groeide vanuit die instrumenten tot een gloedvolle zangeres. In de tropenjaren van haar ouderschap studeerde ze zang, lichte muziek, aan de Schumann Academie in Utrecht.

Ze heeft een voorliefde voor oude jazz die ze kwijt kan als zangeres van de Feurthstreet Lumber Factory Jazzband ( flfjazzband.nl ). Verder deelt ze het podium graag met haar muzikale ‘matties’ Dan Vanhoudt en Harold K.

 

(tekst: Harold Konickx)

Linda’s EP heet “Effe Weg” en is zowel online als fysiek te verkrijgen via info@lindakoolen.nl

 

Meer weten over optredens en opnames? Hou deze website en de agenda in de gaten.